Almedalen: Hur skapar vi den attraktiva och mänskliga staden?

4 juli 2013

I dag deltog Catharina Håkansson Boman i en paneldiskussion vid ett seminarium i Almedalen om vad som krävs för att bygga socialt hållbara städer som klarar dagens och framtidens utmaningar för tillväxt, utveckling och välfärd.

- 2013 års Stockholmsförhandling är ett bra exempel på hur vi fortsätter att utveckla och binda ihop stockholmsregionen genom att bygga ut tunnelbanan och bygga fler bostäder. Så blir staden mer hållbar, säger Catharina Håkansson Boman. 

Seminariet inleddes av Enrique Peñalosa, stadsvisionär och Bogotas förra borgmästare (Institute for Transportation and Development Policy i New York). Han berättade om hur han som borgmästare jobbade för en stad för människor i stället för bilar, att skapa parker och offentliga utrymmen, att bygga bra skolor i de mest utsatta områdena samt att utveckla kollektivtrafik, bostadsbyggande och systemfrågor för att skapa en demokratisk och mänsklig stad.

Seminariet livesändes via: www.skanska.se/almedalenlive

Övriga deltagare i panelen var Johan Karlström, VD på Skanska AB, Svante Axelsson, generalsekreterare på Svenska Naturskyddsföreningen. Tove Livfendahl, Senior Fellow på Fores och blivande politisk chefredaktör på SvD, Jonas Nygren, Kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg och Per Ankersjö, Stadsmiljöborgarråd i Stockholm, Centerpartiet. Lydia Capoliccho, journalist modererade samtalet.