Tunnelbaneutbyggnad och bostäder engagerade på Transportforum

8 januari 2014

I dag invigdes Transportforum 2014 i Linköping. Session 4 på temat Stockholmstrafiken i framtiden inleddes med ett seminarium arrangerat av 2013 års Stockholmsförhandling med rubriken "Utbyggd tunnelbana för fler bostäder".

Seminariet var fullsatt och infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd inledde med att tala om hur viktig överenskommelsen är för Stockholm, men framför allt för hela Sverige. Därefter berättade  HG Wessberg om Stockholmsförhandlingen och dess uppdrag.

Catharina Håkansson Boman modererade den paneldebatt där Christer G Wennerholm, Trafiklandstingsråd i Stockholms läns landsting, Cecilia Löfgreen, Kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun, Pehr Granfalk, Kommunstyrelsens ordförande i Solna stad, Irene Svenonius, Stadsdirektör Stockholms stad och Mats Gerdau, Kommunstyrelsens ordförande i Nacka kommun deltog.

Det blev ett energifyllt seminarium med engagerade talare och många intressanta frågor från publiken som handlade om allt från trängselskatten till fokuseringen på tunnelbana.